informacja o hostelu

Zapraszamy serdecznie do odpoczynku w naszym Hostelu. Nazwałyśmy go „U Sióstr”, żeby nie było wątpliwości, kogo spotkamy w środku. Okolice Wałbrzycha wciąż nie mogą się doczekać właściwie promocji. A są to tereny bardzo ciekawe.

Latem proponujemy wyprawy w góry, bliższe i dalsze. Wycieczki nie są może najbardziej ambitne i trasy nie są trudne ale widoki rekompensują wszystko. Góry Wałbrzyskie i Kamienne mają wiele urokliwych zakątków. Warto je zobaczyć. Wałbrzych może być również bazą wypadową w Góry Stołowe czy Kotlinę Kłodzką. Naszą ofertę kierujemy także do rowerzystów. Same niejednokrotnie jeździłyśmy na wyprawy rowerowe stąd wiemy, czego potrzeba takim podróżnikom. Bezpieczeństwo roweru (bezcenne), który można wnieść do pokoju, możliwość korzystania z zamkniętego „garażu” rowerowego, myjka ciśnieniowa, możliwość skorzystania z boiska szkolnego (siatkówka, koszykówka) czy mini siłowni.

W bezpośrednim otoczeniu Hostelu znajduje się hałda, która wykorzystywana bywa jako miejsce organizacji zawodów crossowych, quadowych itp. Od nas można dostać się na hałdę, nie wjeżdżając na ulicę! W pobliżu Hostelu znajduje się także boisko sportowe, które zostało przeznaczona na bieżnię dla dzieci jeżdżących na motocyklach.

Zimą natomiast  narciarze z naszego Hostelu bez trudności mogą dojechać do wyciągu na Dzikowcu w Boguszowie lub do Andrzejówki. Wielu zapaleńców narciarskich udaje się także do Czech. Tuż za naszym domem znajdują się narciarskie trasy biegowe i ośla łączka na której można pouczyć dzieci korzystania z nart i saneczek.

W hostelu znajduje się ogólnodostępna kuchnia. Istnieje również możliwość zamówienia całodziennego wyżywienia w klasztorze. Na razie mamy tylko 15 miejsc co jest także atutem bo nie grozi nam tłok i gwar.

Oczywiście ceny zależą od ilości osób i nocy spędzanych w Hostelu – proponujemy cenę wyjściową:

• 30 zł - od osoby - nocleg bez śniadania ( pokój z łóżkami piętrowymi, łazienka na korytarzu )
  • 35 zł - od osoby - nocleg bez śniadania ( pokój z łazienką )
  • 35 zł - od osoby - nocleg ze śniadaniem ( pokój z łóżkami piętrowymi, łazienka na korytarzu )
  • 40 zł - od osoby - nocleg ze śniadaniem ( pokój z łazienką )
  • 60 zł - od osoby - pobyt z całodziennym wyżywieniem
  • 80 zł - od osoby - pobyt podczas świąt (z wyżywieniem)

• 10 zł - garażowanie motocyklu
  • 10 zł - możliwość skorzystania z myjni ( tylko motocykle i quady )

Przewidziane są zniżki dla grup młodzieżowych i dawnych wychowanek szkół sióstr niepokalanek.

kontakt: hostel(at)fundacja.niepokalanki.pl

telefon: +48603669556

Tuesday the 12th - (C) 2012 Fundacja Garczyńskiej. Powered by top online poker and Joomla!