fundacja

Fundacja  Edukacyjna im.siostry Wandy Garczyńskiej powstała w czerwcu 2012 roku. Z planami utworzenie fundacji nosiłyśmy się długo i dopiero w tym roku było ich możliwe urzeczywistnienie. Głównym celem naszej działalności jest pomoc mieszkańcom Sobięcina w powrocie do normalnego życia. Dotyczy to głownie osób bezrobotnych, biednych, dziedziczących biedę. Nasza działalność skierowana jest głównie do dzieci – prowadzimy świetlicę środowiskową pod nazwą „Kuźnia Talentów”, w której opiekujemy się dziećmi, odrabiamy z nimi lekcje, uczymy spędzania wolnego czasu w kulturalnych warunkach. W zamierzeniu pragniemy tez rozwijać ich talenty by dać każdemu dziecku możliwość zaistnienia w dziedzinie wiedzy czy sprawności, która mu najbardziej odpowiada.

Jesteśmy Organizacją Pożytku Publicznego - aby nam pomóc można przekazać 1% wpisując poniższy KRS:

Zapraszamy serdecznie do odpoczynku w naszym Hostelu. Nazwałyśmy go „U Sióstr”, żeby nie było wątpliwości, kogo spotkamy w środku. Okolice Wałbrzycha są bardzo ciekawe zarówno w lecie jak i w zimie. Górskie wycieczki, świetne tereny do uprawniania kolarstwa górskiego a także niedaleko zlokalizowane stoki narciarskie, pozwolą na pewno ciekawie spędzić czas.

nasza strona na wordpress:

Friday the 20th - (C) 2012 Fundacja Garczyńskiej. Powered by top online poker and Joomla!